Нафта дорожчає, інвестори сподіваються на початок етапу росту

Четвер, 3 березня 2016, 10:07

Ціни на нафту зростають, так як інвестори сподіваються, що 20-місячний спад на ринку добігає кінця завдяки скороченню видобутку при підвищенні попиту.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,10 долара до 37,03 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,14 долара до 34,80 долара.

"Коливання ціни на нафту підтверджують, що ринок в цьому році досяг нижньої точки", - йдеться в звіті банку ANZ. Таку ж думку висловило Міжнародне енергетичне агентство.

Реклама:

За розрахунками технічного аналітика Рейтер Вана Тао, ціна нафти WTI на цьому тижні закінчила багаторічну тенденцію до зниження і протягом березня може перевищити 40 доларів за барель.

Американські нафтові компанії зазнають труднощів з фінансуванням. Індекс стресу ліквідності нафтогазової промисловості, що розраховується Moody's Investors Service в лютому піднявся до рекордного максимуму 27,2%.

Видобуток нафти в США в грудні знизився третій місяць поспіль, на 43 тисячі барелів на добу до 9,26 мільйона. Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 10,4 мільйона барелів до рекордного показника, за даними Управління енергетичної інформації, при прогнозі підвищення на 3,6 мільйона барелів.

Більшість аналітиків не очікують істотного зростання цін, поки видобуток нафти буде перевищувати попит. Зараз світове виробництво, за різними оцінками, перевищує споживання на 1-2 мільйони барелів на добу.

Аналітики також не впевнені, що угода чотирьох виробників нафти про припинення підвищення видобутку позбавить ринок від надлишків.

Саудівська Аравія, Росія, Венесуела і Катар домовилися заморозити видобуток на рівні січня, коли виробництво в Саудівській Аравії і Росії було близьким до рекордного.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!