Конкурент Skype анонсував запуск власних голосових і відеодзвінків

Четвер, 3 березня 2016, 09:03

В ході конференції в Сан-Франциско керівники компанії Slack заявили про плани включитися в функціональність програми голосового і відеозв'язку.

Так Slack, фактично, заступає на поле Skype в області корпоративних комунікацій, пише AIN.ua.

Цим змінам передувала покупка компанією стартапу Screenhero в січні минулого року. Screenhero дозволяє користувачам спілкуватися один з одним і паралельно отримувати доступ до екранів один одного.

Стартап вважався конкурентом WebEx, будучи випускником Y Combinator. Після покупки Screenhero і переходу з нього 6 співробітників в основну команду Slack, поповзли чутки про те, що в корпоративний месенджер планують впровадити аудіо і відеозв'язок.

Реклама:

Про оновлення на конференції розповідала віце-президент з розвитку продукту Slack, Ейпріл Андервуд. Вона поділилася з журналістом TechCrunch інформацією про те, що в першу чергу користувачі отримають доступ до голосового зв'язку на десктопах. Трохи пізніше підтягнуться і відеодзвінки.

Skype можна інтегрувати в Slack. Однак можливість дзвонити за допомогою внутрішніх можливостей додатка швидше за все прибере потребу в сторонньому сервісі.

При цьому кількість користувачів Slack невпинно зростає і вже досягла 2,3 млн активних користувачів в день (зростання на 300 тисяч з грудня 2015 року). Крім того, вони витрачають близько 320 мільйонів хвилин в додатку протягом дня.

Очевидно, що Slack не зможе замінити Skype для дзвінків людям поза організацією, однак для цього месенджер активно розвиває так звані загальні чати. У них можна підключити величезну кількість людей, в тому числі, які не мають прямого відношення до компаній користувачів.

За словами Андервуд, нововведення буде запроваджено "дуже скоро". Крім цього Slack планує покращити пошук всередині програми, продовжити удосконалення інтеграцій та поліпшити білінгову систему для великих команд.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: