Суд визнав ліквідацію чергового банку незаконною

Вівторок, 29 березня 2016, 14:53

Окружний адміністративний суд Києва визнав ліквідацію банку "Союз" незаконною.

Про це FinClub повідомили в прес-службі Національного банку.

"Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження 21 березня, а вже 28 березня визнав протиправними і скасував постанову Національного банку і рішення Фонду про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ КБ "Союз", - повідомили в прес-службі.

Повного тексту ще немає, суд оголосив вступну та результативну частини рішення.

Реклама:

"Національний банк подасть апеляцію у встановлений термін", - уточнили в прес-службі.

Нагадаємо, Фонд гарантування призначив ліквідатором банку Андрія Федорченка, але він так і не потрапив в офіс "Союзу".

"Працівники приватної охоронної фірми створюють перепони для доступу в приміщення банку, розташованого в Києві на вул. Суворова, 4. Колишні посадовці банку почали чинити опір, закрили двері будівлі і відмовилися допускати ліквідатора", - заявили у Фонді.

Як відомо, 16 березня Національний банк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Союз" за вчинене систематичне порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і скасував постанову правління Національного банку "Про віднесення ПАТ "Укрінбанк" до категорії неплатоспроможних".

Крім того, Вищий адміністративний суд України підтвердив ухвалу Донецького апеляційного суду про протиправність віднесення НБУ банку "Капітал" до категорії неплатоспроможних.

До цього Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною бездіяльність регулятора щодо "Укргазпромбанку", який був визнаний неплатоспроможним в 2015 році, а зараз ліквідовується.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!