Нафта продовжує падати в очікуванні даних щодо запасів в США

Вівторок, 29 березня 2016, 13:41

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися на очікуваннях зростання запасів у США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:59 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 2,01% - до 40,05 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,75% - до 38,7 долара за барель.

В останній тиждень ціни на нафту сповільнили зростання і стали переходити до зниження. "Інвестори скорочують довгі позиції. Так буде продовжуватися, якщо не покращаться фундаментальні показники", - заявили аналітики банку ANZ агентству Рейтер.

Реклама:

За даними банку Barclays, чистий приплив коштів на сировинні ринки в січні і лютому перевищив 20 мільярдів доларів, що стало максимумом з 2011 року, і якщо почнеться відтік коштів, ціни можуть впасти на 20-25%.

"Якщо такий сценарій здійсниться, ціна нафти може знову впасти до 30 доларів за барель або трохи вище", - вважають експерти Barclays.

Інвестори також знаходяться в очікуванні даних Міненерго США щодо тижневих запасів нафти.

На думку аналітиків, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 25 березня, зросли на 3,167 мільйона барелів і досягли абсолютного максимуму сьомий тиждень поспіль - до 535,667 мільйона барелів.

Минулого тижня Міненерго США повідомило про зростання запасів на 9,4 мільйона барелів, або на 1,8%, до 532,5 мільйона барелів. Зростання виявився істотно вищим за прогнози: аналітики вважали, що показник збільшився лише на 3,09 мільйона барелів - до 526,29 мільйона барелів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!