"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються через побоювання за надлишок на ринку

Вівторок, 29 березня 2016, 09:23

Світові ціни на нафту у вівторок продовжують знижуватися на побоюваннях надлишку пропозиції, що зберігається на ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:29 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,78% - до 40,55 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,69% - до 39,12 долара за барель.

На цьому тижні інвестори чекають публікації нових даних щодо запасів "чорного золота" в США від Американського інституту нафти і Міненерго США.

Реклама:

Минулого тижня Міненерго США повідомило про зростання запасів - на 9,4 мільйона барелів, або на 1,8%, до 532,5 мільйона барелів. Зростання виявився втричі вищим за прогнози: аналітики вважали, що показник збільшився лише на 3,09 мільйона барелів - до 526,29 мільйона барелів.

Аналітики відзначають, що в цілому ринок залишається волатильним. Увага учасників ринку як і раніше сфокусована на майбутній зустрічі нафтовидобувних країн в столиці Катару Досі 17 квітня щодо питання про заморожування видобутку.

"Залишається трохи більше двох тижнів до зустрічі виробників в Досі, щоб обговорити заморозку виробництва. У разі домовленості з цього питання ціни зростуть, так як фокус буде на технічних індикаторах, а не на фундаментальних факторах", - цитує видання The Wall Street Journal менеджера OM Financial Стюарта Іва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!