"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні зростає кількість користувачів послуги Private Banking

Понеділок, 28 березня 2016, 18:05

У 2015 році сукупний дохід (у гривні) від послуг для заможних клієнтів банків Private Banking в Україні виріс в середньому на 38%, а кількість активних клієнтів Private Banking - на 18%.

Про це повідомляється в дослідженні Ернст енд Янг.

Дослідження EY показало, що більшість клієнтів Private Banking є громадянами України (95%), власниками бізнесу (39%) або найманими працівниками (36%) і мають річний дохід понад 1 млн грн (55%). Більшість таких клієнтів - чоловіки (62%) у віці від 35 до 45 років (35%).

Найбільшою складністю, що стоїть перед банками в 2015 році, стали нормативні обмеження за операціями з іноземною валютою, які значно звузили перелік послуг, традиційно надаються клієнтам Private Banking.

Реклама:

Більшість учасників дослідження EY відзначають зниження рівня довіри заможних клієнтів до банківської системи України. Незважаючи на це, кількість заможних клієнтів зросла в середньому на 18% - про це заявили 60% опитаних банків, а сукупний дохід (у гривні) від послуг PB виріс в середньому на 38% за спостереженнями 74% банків.

Найбільш прибутковими послугами Private Banking в 2015 році стали обслуговування депозитів та поточних рахунків, елітні карти, міжбанківські валютообмінні операції, а також кредитування.

Приват банкінг або private banking - банківська послуга для заможних фізичних осіб, яка передбачає здійснення операцій з грошима клієнта, зберігає і збільшує його стан.

За кордоном її також називають wealth management, тобто управління приватними капіталами. Часто private banking включає в себе банківські, інвестиційні та консультаційні послуги.

Економічна правда           

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!