Nissan Leaf офіційно не продаватиметься в Україні ще рік

Понеділок, 28 березня 2016, 17:16

Планів щодо початку продажів Nissan Leaf в Україні на 2016 фінансовий рік у офіційного дилера немає.

Про це повідомив фахівець зі зв’язків з громадськістю "Ніссан Мотор Україна" Володимир Іванов, передає electrocars.

За словами Іванова, "Ніссан Мотор Україна" не збирається поки офіційно продавати електрокари і називає кілька причин. Так, в першу чергу це незацікавленість українського уряду в популяризації електромобілів.

"У європейських країнах, які турбуються про стан екології, скорочення викидів СО2 в атмосферу, електромобілі набувають популярності активно. Там є дотації населенню на покупку електрокарів в розмірі до 8 тисяч євро", - повідомили у компанії.

Реклама:

"У деяких країнах скасували ПДВ, разові і регулярні податкові платежі. Також власників електрокарів звільнили від оплати проїзду тунелями, вони можуть безкоштовно в’їжджати до центральної частини міста, зелені зони, безкоштовно користуються парковками і зарядними станціями", - зазначають у компанії.

Офіційне представництво Nissan в Україні, як додав представник компанії, "Ніссан Мотор Україна" може навчити персонал, оснастити сервісні центри спецінструментом для обслуговування електромобілів Nissan, забезпечити високий рівень обслуговування електромобілів в нашій дилерській мережі в разі початку офіційних продажів.

Нагадаємо, що станом на початок року в Україні було зареєстровано 568 електромобілів. А за перші два місяці 2016 року було продано ще 125 штук. І найпопулярнішим серед українців став саме Nissan Leaf. Цих хетчбеків за півтора місяці 2016 року придбали понад сотню.

Можна погодитися, що поки продажі "ліфів" в Україні зростають за рахунок електромобілів з пробігом, які коштують  до 20 тисяч доларів. Але з досвіду підприємців, які завозять в країну такі "зелені авто", відомо, що українці цікавляться, коли ж офіційний дилер Nissan представить у салонах й електричну модель.

Раніше "Економічна правда" публікувала рейтинг найбільш продаваних "зелених" автомобілів за підсумками дев'яти місяців 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: