МАУ збільшила парк літаків до 33

Понеділок, 28 березня 2016, 12:00

Парк повітряних суден авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у рамках програми оновлення і розширення флоту d березні 2016 року поповнився літаком Boeing 737-800.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, 28 в парку судно концерну Boeing пройшло процедуру реєстрації в Україні і отримало реєстраційний номер UR-PSN.

Виготовлений в 2000 році літак має пасажирську місткість 186 крісел і експлуатуватиметься МАУ в конфігурації "повний економ". Введення в розклад нового ПС заплановане на 2 квітня 2016 року.

"Ми продовжуємо реалізацію програми поповнення і оновлення флоту МАУ. Друге з шести ПС, запланованих до постачання в 2016 році, пройшло процедуру реєстрації і готується до введення в комерційну експлуатацію. Поповнення парку МАУ до початку літньої навігації виправдане, адже влітку 2016 ми плануємо розширити географію польотів і наростити частотність на багатьох популярних напрямах", - заявив керівник проектів парку повітряних суден МАУ Євген Чурюмов.

Він зазначив, що наступні два ПC Boeing 737-800 планується ввести в експлуатацію на початку травня 2016 року.

Крім того, МАУ розглядає можливість узяти додатково в лізинг в 2016 році ще чотири повітряних судна.

Станом на 28 березня 2016 року флот МАУ складається з 33 авіалайнерів різних модифікацій.

МАУ є найбільшою українською авіакомпанією. Базовий аеропорт - ДМА "Бориспіль".

За даними НКЦПФР, кіпрська компанія "Онтобет промоушинз лімітед" володіла 15,91% акцій МАУ. Ще 74,16% авіаперевізника володіло ТОВ "Кепітел інвестмент проджект" (Київ).

"Кепітел інвестмент проджект" належало ТОВ "Інвестмент проджектс менеджмент", власником якого, у свою чергу, з червня 2012 року було "Онтобет промоушинз лімітед".

Одним з кінцевих бенефіціарів компанії є бізнесмен Ігор Коломойський.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: