Яценюк заявив, що реальної альтернативи його уряду немає

Неділя, 27 березня 2016, 18:50

Реальної альтернативи для програми нинішнього уряду немає.

Про це 27 березня у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" заявив глава Кабміну Арсеній Яценюк.

Він заявив, що готовий вести бесіди "з будь-ким із коаліційних партнерів у будь-якому форматі",  та прийме "будь-яке законне рішення Ради" - поповнення новими членами уряду, формування нової коаліції в конституційний спосіб, новий прем'єр-міністр, внесений Президентом, або новий уряд і нова програма.

"Але коаліційні рішення мають прийматися в рамках коаліції", - заявив Яценюк. 

Реклама:

Прем'єр назвав кілька кроків для виходу із ситуації, що склалася: у рамках парламенту треба схвалити акт про принципи відносин у владі, в основі якого будуть універсальні цілі та принципи - "спільна воля прискорити реформи, обмежити будь-які корупційні замахи і не допустити узурпації влади будь-яким її інститутом". 

"Співавторами такого закону бачу всіх членів нашої європейської коаліції. Поява такого акта означатиме, що політичний клас готовий до роботи на тривалу перспективу. Жодних дострокових виборів. Жодних "темних" домовленостей", - зазначив Яценюк.

За його словами, закон про цілі та принципи має стати доповненням до коаліційної угоди та основою для переговорів про уряд, а усі переговори мають перейти у публічну площину в рамках Верховної Ради.

"Схваливши акт про принципи відносин у владі, маємо накласти мораторій на брутальне взаємне поборення політичних союзників, кожен з яких задекларував європейські цінності та орієнтири", - заявив Яценюк.

"Країна очікує на реформи судової влади, реформу прокуратури та реформу Конституції. Закликаю президента та Верховну Раду України стати лідерами таких дій", - зазначив глава уряду.

Також він додав, що слід "зосередити сили для прискорення процесу мирного врегулювання і відновлення територіальної цілісності країни".

На думку Яценюка, головна причина кризи – не політична, а етична і моральна.

"Криза не є урядовою, це – криза лідерства, національної відповідальності та моральних уявлень про те, як має діяти нова влада", - зазначив глава уряду.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: