"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мін'юсті спростували заяву Лукаш про виплати Януковичам

Неділя, 27 березня 2016, 10:06

Міністерство юстиції поширило заяву, в якій спростувало твердження екс-міністра юстиції Олени Лукаш про те, що Україна має компенсувати юридичні витрати  родини Віктора Януковича в суді ЄС.

Відповідне повідомлення розміщене на офіційному сайті Мінюсту.

В міністерстві стверджують, що заява Олени Лукаш є неправдивою.

"Жодних рішень Європейського суду про стягнення на користь Януковича та його оточення з України хоча б однієї копійки, не кажучи вже про 6,3 мільйона гривень, не існує в природі. Так само як і рішень немайнового характеру проти України на користь вказаних осіб.

Реклама:

Розповсюджена представницею влади часів Януковича, причетність якої до злочинів проти учасників Революції Гідності наразі вивчається слідством, є не більше ніж втіленням бажань адвокатів біглого Президента та хворобливої уяви пані Лукаш", - йдеться в заяві міністерства.

Як повідомлялося раніше, Олена Лукаш стверджує, що Україна має сплатити  екс-президенту Віктору Януковичу, його синам Віктору та Олександру по 57 317,50 фунтів стерлінгів кожному через те, що Україна в 2014 році вчинила спробу увійти в якості третьої сторони у процеси "Рада ЄС проти Януковича", але згодом вийшла з процесу. У сумі це складає еквівалент більше ніж 6 млн грн.

Варто зазначити, що насправді - попри твердження Мінюсту, суд ЄС ухвалював проміжне рішення, за яким Україна має компенсувати частину витрат адвокатів Януковича. Це рішення доступне на сайті суду ЄС.

Однак у публічному доступі наразі відсутні рішення, які б підтверджували суму виплати. Як повідомляла ЄП, сума, названа Оленою Лукаш, видається явно  завищеною.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: