Каськів назвав оголошення його в розшук "політичною інтригою"

Субота, 26 березня 2016, 10:01

Екс-глава Держагентства з інвестицій часів Януковича Владислав Каськів, заявив, що оголошення його в розшук - це "зброя для політичної боротьби перед гучними відставками в парламенті".

Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

За словами Каськіва, через 2 роки розслідувань, він за допомогою ЗМІ дізнався, що йому оголошено підозру в змові з "невідомими особами" в "невідомому місці".

"Кому і що сьогодні можуть дати ці політичні інтриги? Чому вони думають, що нашвидку зліплені підозри дадуть якісь політичні бонуси? Чому вони кожен раз використовують цю зброю для політичної боротьби перед важливими подіями, гучними відставками і важливими голосуваннями в парламенті?", - зазначив він.

Реклама:

Каськів також вважає, що таким чином "автори цієї постанови (про оголошення його в розшук) хочуть силовим способом усунути конкурентів".

Він знову заявив про те, що не приховується і Генпрокуратура і МВС знають про його місцезнаходження. Він опублікував лист на адресу МВС, датований 14 травня 2015 роком, де зазначено його адресу. Також він опублікував лист на його адресу у Відні від ГПУ.

"Я нічого не крав. На державній службі приніс в економіку України майже 2 млрд дол. І можу документально це довести", - додав Каськів.

Він повідомив, що "як і раніше категорично готовий співпрацювати зі слідством в Україні, бажано за європейськими стандартами, а не на основі політичної розправи".

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений в розшук.

Нагадаємо, в 2012 році Каськів підписав угоду на 1 млрд доларів з іспанської кампанією Gas Natural щодо інвестицій в LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Як відомо, Каськів зараз перебуває в Австрії. Він заявляв, що у Відні працює директором компанії Ozario GmbH.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: