PayPal запуститься на Кубі до кінця року

П'ятниця, 25 березня 2016, 18:45

Міжнародна електронна платіжна система PayPal планує до кінця року запустити на Кубі платіжний сервіс Xoom, який компанія придбала у минулому році.

Про це повідомляє видання Fortune.

Як зазначається, виконавчий директор PayPal Ден Шульман, член делегації, що супроводжує президента США Барака Обаму в його поїздці на острів, в понеділок висловив бажання впровадити цю платформу на Кубі до кінця року.

За його словами, щорічно з США на Кубу відправляють понад 2 млрд доларів у вигляді поштових переказів.

Реклама:

PayPal запустить свої сервіси використовуючи платформу Xoom, куплену роком раніше. Xoom дозволяє пересилати гроші з США в 42 країни світу.

За словами партнера Hybrid Capital Іллі Кенігштейна, який є одним з ініціаторов впровадження PayPal в Україні, серед країн, з якими працює Xoom, України також немає.

"За найскромнішими підрахунками в Україні, завдяки нашим "заробітчанам" , надходить від 3 до 5 млрд доларів на рік - через системи Western Union і MoneyGram. Розкажіть мені ще раз про те, що наш ринок дуже малий для PayPal", - пише Кенігштейн.

PayPal до конца года планирует запустить свой сервис на Кубе. Ежегодно из США на Кубу отправляют более $2 млрд в виде по...

Опубликовано Ilia Kenigshtein 25 марта 2016 г.

Нагадаємо, що раніше представники PayPal зустрічалися з представниками Національного банку України під час конференції eCommerce Trends в Варшаві, проте не змогли досягти домовленостей про повноцінний запуск компанії в Україні.

PayPal є найбільшою дебетовою електронною платіжною системою. Дозволяє клієнтам оплачувати рахунки і покупки, відправляти і приймати грошові перекази.

В Україні компанія працює за системою Send only, що дозволяє тільки відправку валютних коштів. Така система працює ще в 97 країнах.

Програма, на яку Україна хоче перейти, називається SRW (Send - Recieve - Withdrawal). Вона передбачає можливість зарахування, введення і виведення коштів, дозволяє тримати на рахунку PayPal баланс у валюті і перераховувати кошти на карту, коли користувач вважає за потрібне. Така система діє в 41 країні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: