Держгеонадра: аукціон, на якому перемогли невідомі компанії, був законним

П'ятниця, 25 березня 2016, 17:08

Аукціон з продажу спецдозволів, на якому перемогли компанії ТОВ "Нафтогазенергопром", "Нафта і газ" і ТОВ "Укргаздоб", зареєстровані за місяць до його початку, проводився згідно практики відкритих прозорих аукціонів, де єдиним аргументом під час торгів є ціна.  

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології і надр.

У Держгеонадрах повідомляють, що згідно з українським законодавством, служба не має підстав відмовити будь-якому із заявників на участь в аукціоні за ознакою дати реєстрації підприємства чи особи його представників, якщо підприємство своєчасно і в повному обсязі подає необхідний пакет документів.

"Вищезгадані компанії дотрималися всіх процедур щодо подачі заявки на аукціон з продажу спецдозволів на надрокористування, що відбувся 22 березня 2016 року, організатором якого є Держгеонадра, та участі у торгах", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Крім того, як зазначається, Держгеонадра ініціювала перевірку і отримала інформацію від правоохоронних і фіскальних органів щодо усіх претендентів, які подали заявки на участь в аукціоні, у тому числі ТОВ "Нафтогазенергопром", "Нафта і газ" і ТОВ "Укргаздоб".

Нагадаємо, що на аукціоні Державної служби геології і надр, що відбувся 22 березня, ліцензії на розробку двох нафтових родовищ придбали компанії, створені незадовго до проведення торгів.

Як зазначається, ліцензію на Мурафінское сланцевое газове родовище (Харківська область) за 5,1 млн грн придбало ТОВ "Нафтогазенергопром" (Харків). Компанія зареєстрована за місяць до проведення аукціону - 23 лютого цього року.

Єдиним конкурентом "Нафтогазенергопрома" за газову площу стала компанія "Нафта і газ" (Харків), яку також було створено 23 лютого 2016 року.

Спеціальний дозвіл на нафтогазову Південно-Кісівску площу купило ТОВ "Укргаздоб" (Харків).

Ця компанія була зареєстрована 3 лютого цього року. Її директор і засновник Олександр Труфанов, як і в попередньому випадку, до цього не займався розвідкою або видобутком вуглеводнів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: