"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрнафта" хоче віддати податковий борг газом

П'ятниця, 25 березня 2016, 15:56

ПАТ "Укрнафта" запропонувало механізм погашення податкової заборгованості - в якості ліквідного майна, яке може бути для цього використано, пропонується 2 млрд кубометрів газу, який знаходиться на балансі компанії.

Про це йдеться в листі, направленому в Міжрегіональне головне управління ДФС - Центрального офісу з обслуговування великих платників, повідомляє прес-служба компанії.

"Право власності на видобутий в 2006 році обсяг газу, його передача в Єдину газотранспортну систему України підтверджується актами закачування газу в підземні сховища ПАТ "Укртрансгаз", рішеннями господарських судів України", - йдеться в листі.

У компанії повідомили, що щодо цього обсягу існує судове рішення від 19 травня 2014 року, в якому Вищий господарський суд України зобов'язав ПАТ "Укртрансгаз" і НАК "Нафтогаз України" не чинити перешкод ПАТ "Укрнафта" в здійсненні його права власності на 2 млрд кубометрів газу.

Реклама:

"Постанова суду також зобов'язала "Укртрансгаз" вилучити відповідний обсяг газу з підземних сховищ і передати "Укрнафті" з оформленням необхідних документів", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що вартість зазначеного обсягу газу, відповідно до цін, встановлених Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, становить 13,6 млрд гривень, що повністю покриває суму податкової заборгованості.

"У листі також міститься пропозиція про те, що, відповідно до п. 89.3 ст. 89 Податкового кодексу, Міжрегіональне головне управління ДФС зобов'язане оформити зазначене майно в податкову заставу для його підготовки до подальшої реалізації", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс раніше заявив, що рекомендуватиме наглядовій раді компанії почати процедуру досудової санації для погашення заборгованості.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!