"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ попередив нафтотрейдерів про перегляд старих справ

П'ятниця, 25 березня 2016, 11:55

Антимонопольний комітет України завершить аналіз оптово-роздрібного ринку продажу нафтопродуктів до кінця другого-початку третього кварталу поточного року.

Про це на зустрічі з бізнесом сказав глава АМКУ Юрій Терентьєв, передає ЛІГА.net.

Коментуючи ситуацію на ринку нафтопродуктів, Терентьєв зазначив, що у трейдерів індивідуальне або колективне монопольне становище на регіональних ринках, що призводить до зловживань.

"Це викликає критику ринку. З літа минулого року ми проводимо комплексний аналіз оптово-роздрібного ринку продажу нафтопродуктів і до кінця другого-початку третього кварталу будемо мати повну картину. В залежності від отриманих результатів старі справи можуть бути переглянуті або трансформовані", - підкреслив глава АМКУ.

Реклама:

Як повідомляломя раніше, Антимонопольний комітет знову звинуватив мережі АЗС, які зокрема працюють під брендом WOG, OKKO, Shell, SOCAR, у змові при підвищенні вартості пального в період 19-21 березня на 1 грн.

19-20 березня більшість операторів АЗС підняли ціни на нафтопродукти на 0,3-1 гривні за літр.

Нагадаємо, на початку лютого 2016 року АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками вчинення операторами ринку роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів антиконкурентних узгоджених дій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!