"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні скоротився тіньовий ринок цигарок - Philip Morris

П'ятниця, 25 березня 2016, 09:40

Частка нелегального ринку сигарет скоротилася з 10% в 2013 році до 1,1-1,2% в 2015.

Про це повідомив гендиректор "Філіп Морріс Україна" Артем Черніс, пише "Інтерфакс-Україна".

"В результаті законів, які були прийняті в 2013 і 2014 роках і за рахунок заходів, які обрав уряд і ми в тому числі, ну і звичайно ж за рахунок девальвації валюти, нелегальний бізнес контрабанди сигарет став набагато менш вигідний. У 2013 році цей сегмент доходив до 10%, він почав стрімко падати на початку минулого року і опустився до кінця минулого року до 1,1-1,2%", - сказав Черніс.

За його словами, в 2015 році ринок сигарет перестав падати і трохи навіть почав зростати.

Реклама:

Черніс додав, що серйозні зміни відбулися в частині сегментації ринку.

"На початку 2015 року гармонізували податки на сигарети з фільтром і без, що призвело до збільшення податку на сигарети без фільтра практично на 128%. Це сегмент в кращі часи сягав 17-18% ринку, в 2014 році - близько 13%, на сьогоднішній день він впав до 5-6% ринку. Серйозна частина з безфільтрових перейшла в фільтрові, в низькоціновий сегмент", - уточнив він.

Гендиректор "Філіп Морріс Україна" зазначив, що результатом законодавчих змін і скорочення частки нелегального ринку стало зростання частки низькоцінового сегмента.

"Наш портфель був завжди сфокусований на більш дорогих сегментах, в складній економічній ситуації ці сегменти страждають найбільше, за рахунок цього ми не змогли виконати свої плани щодо частки ринку, але ми прцюємо в цьому напрямку", - говорить керівник компанії.

Philip Morris International - один з найбільших світових виробників тютюнових виробів. Випускає сигарети більш ніж на 50 фабриках і продає їх в 160 країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!