Суд підтвердив законність ліквідації "Профін Банку"

Четвер, 24 березня 2016, 14:35

Київський апеляційний адміністративний суд 23 березня 2016 року залишив без змін рішення суду першої інстанції у справі "Профін Банку".

Про це повідомили FinClub в Нацбанку.

"Таким чином, вступило в силу рішення суду, яким підтверджена правомірність постанови правління НБУ про ліквідацію ПАТ "Профін Банк", - підкреслили в НБУ.

Як повідомлялося, "Профін Банк" став першим банком в 2015 році, в який була введена тимчасова адміністрація. Банку інкримінували відмивання доходів, проблем з ліквідністю у нього не було.

Реклама:

У березні 2015 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною та скасував постанову правління НБУ від 19 січня 2015 року про віднесення ПАТ "Банк професійного фінансування" до категорії неплатоспроможних.

В ході досудового слідства НБУ не зміг привести доказів того, що банк грубо або ж систематично порушував вимоги законодавства щодо протидії відмиванню коштів, отриманих незаконним шляхом.

15 квітня НБУ постановою №258 відкликав банківську ліцензію і почав ліквідацію Профін Банку.

Колишній голова наглядової ради "Профін Банку" Дмитро Федосєєв заявив, що "ліквідацією Профін Банку НБУ намагається замести сліди своєї незаконної діяльності".

"Поспішність, з якою Нацбанк прийняв рішення про ліквідацію Профін Банку, свідчить про спроби регулятора приховати сліди своїх незаконних дій щодо фінансової установи, а також захистити високопосадовців НБУ від кримінального переслідування за участь у рейдерській атаці на банк", - сказав він.

Вже 20 липня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва у справі № 826/7807/15 розглянув позов компанії "Ксеронія Лімітед" до НБУ і ФГВФО.

Компанія просила визнати протиправною і скасувати постанову правління НБУ №258 і рішення ФГВФО №78 про початок ліквідації ПроФін Банку. Тоді позов був відхилений. А 23 березня цей вердикт підтвердила апеляційна інстанція.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!