"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європейські банки відмовляються розміщувати облігації РФ

Четвер, 24 березня 2016, 13:04

Великі європейські банки BNP Paribas, Credit Suisse Group AG, Deutsche Bank AG, HSBC і UBS Group AG вирішили відмовитися від розміщення російських євробондів.

Про це пише РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, європейські банки прийняли відповідне рішення після рекомендацій з боку Брюсселя, який раніше застеріг кредитні організації від розміщення російських держпаперів.

За словами джерел WSJ, ЄС не забороняє банкам брати участь в цих угодах, так як введені відносно Росії санкції прямо не накладають обмеження на розміщення її держпаперів європейськими банками.

Реклама:

Однак Брюссель стурбований тим, що кошти, виручені в результаті угоди, можуть в кінцевому підсумку виявитися в розпорядженні підприємств, внесених в санкційні списки.

У рекомендаціях європейських чиновників говорилося, що "будь-який банк повинен бути уважним і проявляти належну обачність", щоб захиститися від подібного сценарію, відзначає WSJ.

Крім того, як стверджує видання, європейські банки не хочуть дратувати США, влада яких в останні роки накладає мільярдні штрафи на європейські кредитні організації за порушення санкційної політики, в тому числі BNP Paribas SA і HSBC Holdings PLC.

Раніше уряд США попередив деякі найбільші банки країни не робити ставки на потенційно прибуткові, але політично ризиковані угоди щодо російських облігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!