В Україні 72% фермерських господарств мають менше 100 га землі

Четвер, 24 березня 2016, 10:32

В Україні 38,8 тисяч фермерських господарств, з них 72% мають площі землекористування до 100 га.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова під час круглого столу "Сільський розвиток на базі громад: виклики та можливості в умовах реформи самоврядування", передає Аgravery.

За її словами, Мінагрополітики зацікавлене щодо стимулювання розвитку малих сільгоспвиробників та допомоги аграріям у просуванні їхньої продукції на ринок.

"З цією метою Мінагрополітики опрацювало законопроект про аграрні локальні ринки. Його прийняття дасть можливість реалізувати на місцевих ринках продукцію власного виробництва відповідно до європейських вимог", - заявила заступник міністра.

Реклама:

"Це дасть можливість увійти в організований ринок тим потенційним виробникам, які можуть стати основою для розвитку сімейного фермерства", - наголосила Ковальова.

Вона повідомила, що сьогодні в Україні 38,8 тисяч фермерських господарств, з яких 72% мають площі землекористування до 100 га.

"Сімейне фермерське господарство має стати європейською моделлю розвитку в Україні, тому Мінагрополітики підтримало відповідний законопроект. Сподіваємось, найближчим часом ВР проголосує за нього. Разом з тим, Мінагрополітики акцентує увагу і на розвиток класичного фермерства", - зазначила Ковальова.

"Уже в цьому році фермерські господарства зможуть отримати з Українського державного фонду підтримки фермерських господарств суму у 15,8 млн гривень на поворотній основі. Це кредитування обігових коштів та основних засобів. Крім того, для фермерських господарств відкрито доступ до інших напрямів державної підтримки, на що у бюджеті закладено 350 млн гривень", - пояснила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!