"Харківобленерго" просить суд стягнути з НКРЕКП 46 мільйонів, які "застрягли" на фірмі-посереднику

Середа, 23 березня 2016, 18:37

ВАТ "Харківобленерго" подало позов до суду про стягнення з Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг 46,151 млн гривень.

Про це на своїй Facebook-сторінці написав глава НКРЕКП Дмитро Вовк.

"Верх цинізму державних обленерго і бездіяльності ФДМУ, які повторюють мантру "потрібно продавати", замість зміни менеджменту і розслідування їх діяльності, сьогодні доповнився позовом про арешт рахунків Регулятора з метою стягнення "недоотриманих коштів", - повідомив Вовк.

"Такий позов поданий компанією "Харківобленерго", яка нещодавно успішно співпрацювала з "Трансфербутік" і "втратила" 45 млн гривень", - додав він.

Реклама:

Верх цинизма государственных облэнерго и бездействия ФДМУ, повторяющих мантру "нужно продавать", вместо смены менеджмент...

Опубликовано Вовком Дмитрием 23 марта 2016 г.

Раніше повідомлялося, що "Фінансова компанія "Трансфербутік", що виступило посередником при взаєморозрахунках ВАТ "Запоріжжяобленерго" та АК "Харківобленерго", всупереч взятим на себе зобов'язанням затримало 44,7 млн гривень.

Згідно з рішенням Господарського суду Києва від 25 січня, "Харківобленерго" 23 липня 2015 року підписало угоду з "Запоріжжяобленерго" про надання 51 млн гривень поворотної фінансової допомоги і перерахувало її в повному обсязі.

В обумовлений договором термін (до 30 вересня 2015 року) кошти не були повернуті.

"Харківобленерго" 12 жовтня підписало з "Трансфербутік" договір доручення, згідно з яким ФК мала право виступити посередником при розрахунках.

Вже на наступний день "Запоріжжяобленерго" перерахувало "Трансфербутік" 26,5 млн гривень, через місяць - інші 24,5 млн гривень.

Однак "Трансфербутік", всупереч взятим на себе зобов'язанням, передала "Харківобленерго" тільки 6,3 млн гривень. Ще 44,7 млн гривень "застрягли" у компанії-посередника.

Госпсуд Києва вирішив стягнути з "Трансфербутік" зазначені 44,7 млн гривень.

Як повідомлялося, НКРЕКП просить Фонд держмайна України змінити керівництво ВАТ "Запоріжжяобленерго" через нанесення їм збитків компанії і державі.

У НКРЕКП відзначають, що для вирішення проблеми вже багато разів зверталися в СБУ, ГПУ, МВС, ГФС, Запорізьку ОДА, ФДМ, Кабмін.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!