Нафта продовжує дешевшати на даних щодо запасів у США

Середа, 23 березня 2016, 15:38

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися після виходу даних Американського інституту нафти про значне зростання запасів у США, що підсилили занепокоєння, що пропозиція перевищує попит.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:42 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,98% - до 41,38 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 1,16% - до 40,97 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 8,8 мільйона барелів, досягнувши рекордних 531,8 мільйона барелів. Дані істотно перевершили прогнози експертів, що чекали зростання на 2,7 мільйона барелів.

Реклама:

Пізніше в середу Міненерго США опублікує свій щотижневий огляд щодо обсягів комерційних запасів (виключаючи стратегічний резерв) в країні за тиждень, що завершився 18 березня.

Згідно з прогнозами аналітиків, показник зріс шостий тиждень поспіль на 3,09 мільйона барелів, до 526,29 мільйона барелів.

Інвестори також стурбовані поверненням іранської нафти на світовий ринок. Іран збільшив експорт нафти після зняття санкцій на 900 тисяч барелів на добу, до 2,2 мільйона барелів на добу, наводить агентство Рейтер слова першого віце-президента Ірану Есхака Джахангирі.

"До січня ми могли експортувати лише 1,3 мільйона барелів нафти в добу, а через два місяці після зняття санкцій ми експортували 2,2 мільйона барелів нафти в добу", - наводить агентство думку Джахангирі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!