"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкіри Януковича-молодшого причетні до махінацій з мільйонами "УЗ" - ЗМІ

Середа, 23 березня 2016, 14:22

У розслідуванні про дорогі кредити "Всеукраїнського банку розвитку" для структур "Укрзалізниці" фігурують підозрювані 33 співробітника цієї фінустанови.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 16 березня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише "Перша інстанція".

Як повідомляється, вони виступали засновниками фірм, через які виводилися державні гроші.

Як випливає з судових документів, з 1 січня 2013 року по 30 червня 2014 року посадові особи ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", фактичним власником якого є Олександр Янукович, незаконно видали кредити "Донецькій залізниці", "Львівській залізниці", "Одеській залізниці", "Південно-Західній залізниці", "Південної залізниці "і" Придніпровській залізниці" на суму понад 2,5 млрд гривень.

Реклама:

Гроші були надані за завищеною відсотковою ставкою.

У матеріалах розслідування зазначено, що для легалізації топ-менеджмент банку розмістив гроші на депозитних рахунках, оформлених на підставних осіб - 33 вповноважених співробітника банку, а також на рахунки 12 підконтрольних юридичних осіб.

Як раніше уточнював глава МВС Арсен Аваков, "посадові особи "ВБР" з 2012 по 2014 роки незаконно видали кредити держпідприємствам за завищеними відсотковими ставками, а отримані злочинні доходи легалізували шляхом розміщення коштів на депозитних рахунках власника банку - Олександра Януковича і підконтрольних осіб - працівників банку "ВБР", інших юридичних осіб".

Головне слідче управління Національної поліції зараз веде досудове розслідування за фактами зловживань, шахрайства з фінансовими ресурсами, службового підроблення, легалізації злочинних доходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: