АМКУ знову звинуватив АЗС у ціновій змові

Середа, 23 березня 2016, 13:15

Антимонопольний комітет знову звинуватив мережі АЗС, які зокрема працюють під брендом WOG, OKKO, Shell, SOCAR, у змові при підвищенні вартості пального в період 19-21 березня на 1 грн.

Про це йдеться в повідомленні комітету.

Як зазначається, в зазначений період ці мережі АЗС підвищили ціни на бензин А-95 на 1 гривню за літр - до 21,99 гривні за літр.

"Це ще один факт непоодинокої практики зазначених учасників ринку щодо встановлення та підтримки на однаковому рівні роздрібних цін на пальне", - заявляють в АМКУ.

Реклама:

Згідно з повідомленням, роздрібні ціни на світлі нафтопродукти зазначених операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міненерго, і не корелюють із змінами об'єктивних чинників, що впливають на вартість пального. 

"При цьому встановлення й підтримання однакових цін на світлі нафтопродукти може призвести до обмеження конкуренції на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів", - додають у відомстві.

"Зараз комітет проводить збір і аналіз доказів у справі, здійснює аналіз інформації та документів, отриманих на вимогу комітету. За результатами розгляду справи Комітетом буде прийнято відповідне рішення", - повідомили у відомстві.

У АМКУ нагадали, що за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, а також у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем законом "Про захист економічної конкуренції" передбачено накладення штрафу в розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання за рік, що передує року накладення штрафу.

Як повідомлялося, 19-20 березня більшість операторів АЗС підняли ціни на нафтопродукти на 0,3-1 гривні за літр.

Нагадаємо, на початку лютого 2016 року АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками вчинення операторами ринку роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів антиконкурентних узгоджених дій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!