"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Fitch присвоїло рейтинги новоствореній "Українській залізниці"

Середа, 23 березня 2016, 11:00

Fitch Ratings відкликало рейтинги "Укрзалізниця", включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті на рівні "C" і довгостроковий рейтинг у національній валюті "RD" (обмежений дефолт) у зв'язку з акціонуванням компанії. 

Про це йдеться в повідомленні агентства, переданому "УНІАН". 

"Водночас Fitch присвоїло ПАТ "Українська залізниця" довгостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні "C" і довгостроковий рейтинг у національній валюті на рівні "RD", - йдеться в повідомленні.

У Fitch підкреслили, що рішення відкликати рейтинги є, по суті, технічним, оскільки акціонерне товариство "Українська залізниця" будуть рейтингувати із застосуванням такого ж підходу, який використовується для визначення рейтингів державних компаній.

Реклама:

Крім того, ПАТ "Українська залізниця" є повною наступницею "Укрзалізниці", що прийняла всі фінансові, юридичні та операційні зобов'язання "Укрзалізниці", включаючи єврооблігації на 500 млн дол із погашенням у 2018 році та інші борги "Укрзалізниці".

Нагадаємо, на початку березня Кабмін схвалив проект фінансового плану ПАТ "Українська залізниця" із середньорічним підвищенням тарифів на залізничні перевезення вантажів на 10%, а не 15%, як планувалося раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: