"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредитори готові виділити "Мрії" 50 мільйонів доларів на поповнення обороту

Вівторок, 22 березня 2016, 17:20

Компанія "Мрія" отримала пропозицію від консорціуму поточних бондхолдерів і міжнародних інвесторів про відкриття нової кредитної лінії на суму 50 млн доларів.

Про це кореспонденту ЛІГА.net повідомили в прес-службі компанії.

Новий робочий капітал дозволить завершити весняну посівну і провести збиральну кампанії. Важливою умовою отримання кредиту є прийняття більшістю кредиторів угоди про реструктуризацію "Мрії".

Компанія зараз знаходиться в процесі переговорів з Координаційними комітетами кредиторів і бондхолдерів щодо умов реструктуризації боргового портфеля, в які були внесені зміни, необхідні для залучення нового кредиту.

Реклама:

Згідно з оновленими умовами, заборгованість Мрії повинна бути відновлена на максимальному рівні в 300 млн доларів, включаючи забезпечені кредити, основний борг і суму нового оборотного капіталу на 2016 рік.

Сума поточного боргу більше максимального рівня буде перетворена в інструмент, подібний акціонерному капіталу, що забезпечить кредиторам повну вигоду від відновлення капіталізації компанії шляхом події ліквідності.

"Хочу підкреслити, що процес реструктуризації, через який проходить Мрія, - унікальний для України, оскільки він надає кредиторам всі вигоди участі в акціонерному капіталі", - сказав Тон Хулс, фінансовий директор агрохолдингу Мрія.

За його словами, в процесі бере участь велика кількість стейкхолдерів з різними інтересами, кожен з яких діє в рамках своїх процедур.

"Наша поточна задача - скоординувати прийняття умов більшістю кредиторів, а також об'єднати і консолідувати всі індивідуальні кредитні угоди в новий стандартний кредитний документ, який був би прийнятний для всіх сторін і відповідав законодавствам Кіпру і України. Ми сподіваємося, що зможемо оперативно пройти всі необхідні юридичні і адміністративні процедури", - сказав Хулс.

Агрохолдинг закликає кредиторів узгодити умови реструктуризації та залучення робочого капіталу до кінця березня 2016 року; в цьому випадку додатковий робочий капітал компанії буде профінансований вже в кінці квітня.

В ході переговорів також досягнуто згоди про пролонгацію до кінця квітня 9 млн доларів в рамках кредиту на поповнення робочого капіталу, отриманого "Мрією" в червні 2015 року.

Нагадуємо, що в листопаді 2015 року Компанія виплатила 16 млн із залучених 25 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: