"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держгеонадра продала невідомим компаніям ліцензії на 2 нафтогазові ділянки

Вівторок, 22 березня 2016, 16:04

На аукціоні Державної служби геології і надр, що відбувся 22 березня, ліцензії на розробку двох нафтових родовищ придбали компанії, створені незадовго до проведення торгів.

Це випливає з результатів аукціону, передає "Ліга.Бізнес".

Як зазначається, ліцензію на Мурафінское сланцевое газове родовище (Харківська область) за 5,1 млн грн придбало ТОВ "Нафтогазенергопром" (Харків). Компанія зареєстрована за місяць до проведення аукціону - 23 лютого цього року.

Її засновником і директором значиться маловідома Алена Сингаївська.

Реклама:

Єдиним конкурентом "Нафтогазенергопрома" за газову площу стала компанія "Нафта і газ" (Харків), яку також було створено 23 лютого 2016 року.

Директором і власником цієї компанії є Артем Кошель, також невідомий в сфері видобутку вуглеводнів.

В ході конкуренції між цими двома компаніями ціна на ліцензію підвищилася на 179,5 тис. грн.

Спеціальний дозвіл на нафтогазову Південно-Кісівску площу купило ТОВ "Укргаздоб" (Харків).

"Ця компанія була зареєстрована 3 лютого цього року. Її директор і засновник Олександр Труфанов, як і в попередньому випадку, до цього не займався розвідкою або видобутком вуглеводнів", - пише "Ліга.Бізнес".

Ліцензія на Південно-Кісівску площу була продана за стартовою ціною 3,285 млн гривень. Конкурентом "Укргаздоба" в торгах було ТОВ "Нафтогазенергопром", переможець торгів по Мурафінскій ділянці.

За даними порталу Нафторинок, до торгів на ці два родовища не була допущена компанія Ютекснафтогаз, що належить Дмитру Манько, власнику холдингу Матрапак.

В ході торгів 22 березня було продано ще три ліцензії. Дозвіл на розробку Подгорцовскої площі придбало приватне підприємство "Гео-Топо-Кадастр" (Львів) за 614,5 тис. гривень при початковій вартості - 494,5 тис. "Гео-Топо-Кадастр" засновано в  2006 році і спеціалізується на геологорозвідці нафтогазових ділянок.

Компанія "Стрийнафтогаз" купила ліцензію на розвідку Добровлянської площі. Вартість продажу склала 455,4 тис. гривень при початковій ціні 405,4 тис.

"Стрийнафтогаз" належить Петру Гриніву, Олегу Курочкіну і Юрію Петрушко. Вони ж є співвласниками компанії "Богордчанинафтогаз".

Останній дозвіл на розробку Бистрицької нафтогазової ділянки придбала компанія "Західнадрасервіс" за 232,1 тис. гривень. Компанією володіє Зіновій Козицький, основний власник нафтогазовидобувної компанії "Горизонти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: