Мінфіну доручили займатися верифікацією соцвиплат

Вівторок, 22 березня 2016, 12:45

Кабінет міністрів прийняв постанову, якою вніс проведення верифікації соціальних виплат громадянам в перелік функцій Міністерства фінансів.

Про це йдеться у постанові кабінету міністрів № 185 від 11 лютого 2016 року.

Згідно з документом, Мінфін здійснюватиме на підставі результатів аналізу персональних даних та інформації, що містить банківську таємницю, верифікацію та моніторинг достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат.

"Уряд прийняв низку постанов, що допоможуть забезпечити справедливість при наданні соціальних допомог та ефективно боротися з шахрайством. Ухвалені документи дозволять завершити створення нормативної бази для реалізації процесу верифікації соціальних виплат та пенсій", - повідомляє прес-служба уряду.

Реклама:

Нагадаємо, що в грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, що створюють підґрунтя для проведення верифікації всіх отримувачів соціальних виплат та допомоги від держави.

Кабінет Міністрів ухвалив нормативно-правові акти, що забезпечують підключення Міністерства фінансів до інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон.

Ухвалені постанови Кабінету міністрів № 136, 137, 151 та 167 завершують створення нормативної бази, необхідної для проведення верифікації, та регламентують деякі аспекти верифікації виплат внутрішньо переміщеним особам.

"Даний крок допоможе покращити адресність соціальної допомоги на користь найбільш нужденних верств населення", - заявили у Кабміні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: