"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США зняли обмеження в співпраці з "Укроборонпромом"

Вівторок, 22 березня 2016, 12:18

Президент України Петро Порошенко повідомив, що США зняли обмеження на співпрацю з держкорпорацією "Укроборонпром".

Про це президент заявив під час зустрічі з командирами Збройних сил України середньої військової ланки управління у Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щойно надійшло повідомлення із США, що знято певні обмеження на взаємодію з "Укроборонпромом", які були спричинені в попередні роки за попередньої влади корумпованістю цих структур", - сказав Порошенко.

Як повідомлялося, у березні 2016 року Міністерство торгівлі США вивело держкомпанію "Укрспецекспорт" із-під санкцій, запроваджених у березні 2013 року у зв'язку з постачанням озброєнь до Лівії в обхід введеного у 2011 році ембарго Організації Об’єднаних Націй.

Реклама:

"Укрспецекспорт" виключено зі списку санкцій Export Administration Regulations (EAR), до якого його було внесено 28 березня 2013 року з огляду на встановлений факт постачання військової техніки до однієї з країн-спонсорів тероризму.

У квітні 2013 року американська The Washington Post із посиланням на звіт Радбезу ООН повідомила, що Україна разом з Об'єднаними Арабськими Еміратами, Вірменією та Албанією незаконно постачала зброю до Лівії режиму Муаммара Каддафі.

За даними видання, йшлося про важку та легку зброю - портативні системи протиповітряної оборони, вибухові речовини, міни, стрілецьку зброю та боєприпаси.

Держкомпанія "Укрспецекспорт" є уповноваженим держпосередником у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту-імпорту продукції та послуг, що підлягають експортному контролю.

З грудня 2010 року за рішенням уряду "Укрспецекспорт" та його дочірні підприємства входять до складу державного концерну "Укроборонпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!