"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Ощадбанк" випускатиме для переселенців платіжні карти

Понеділок, 21 березня 2016, 10:18

Кабінет міністрів зобов'язав Пенсійний фонд до 15 квітня 2016 року розробити і узгодити з Міністерством соціальної політики та державним "Ощадбанком" порядок емісії платіжних карт, які одночасно будуть пенсійним посвідченням.

Про це йдеться в постанові Кабміну від 14 березня №167, якою вносяться зміни в порядок здійснення соцвиплат внутрішньо переміщеним особам, пише "УНІАН".

Згідно з документом, карта буде містити графічну і електронну інформацію про власника і його електронний цифровий підпис. Також Кабмін зобов'язав Пенсійний фонд розробити порядок обміну інформацією з "Ощадбанком" для відкриття рахунків одержувачам пенсій.

Термін дії карти складе до 3 років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах "Ощадбанку" перші 2 рази кожні 6 місяців, надалі - кожні 12 місяців. Після закінчення терміну дії карти вона буде перевипускатися за рахунок банку.

Реклама:

Крім того, Кабмін зобов'язав "Ощадбанк" до 1 липня 2016 року забезпечити за зверненням внутрішньо переміщених осіб відкриття їм рахунків і видачу платіжних карт, а не пізніше, ніж 1 серпня 2016 року розпочати за зверненням клієнтів виготовленні і обмін існуючих платіжних карт на платіжні карти, які одночасно є пенсійним посвідченням, за свій рахунок.

Як відомо, за оцінками Міністерства соціальної політики, на 14 березня поточного року на обліку перебуває 1 млн 744 тис. 788 внутрішніх переселенців з Донбасу і Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!