Нафта дешевшає через дані зі США

Понеділок, 21 березня 2016, 09:12

Світові ціни на нафту в понеділок продовжують демонструвати негативну динаміку, до якої ринок "чорного золота" перейшов в п'ятницю після публікації суперечливих даних від нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про число бурових установок в США.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 8:09 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,73% - до 40,9 долара за барель.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,14% - до 40,67 долара за барель.

Реклама:

У п'ятницю копання Baker Hughes повідомила про те, що за підсумками робочого тижня число бурових установок в США скоротилося на 4 одиниці, або 0,83%, і склало 476 одиниць.

У річному вираженні показник знизився на 593 одиниці, або на 55,47%. При цьому число газодобувних установок скоротилося на 5 одиниць, або на 5,32%, і склало 89 одиниць.

Однак кількість нафтових бурових установок, вперше за останні три місяці, збільшилася на 1 одиницю, або на 0,26%, до 387 штук.

Невеликого збільшення числа нафтових бурових установок в США стало досить, щоб нівелювати зростання нафтових цін до чергових максимумів 2016 року, досягнутих в п'ятницю.

Так, нафта марки Brent вперше з 7 грудня піднімалася вище 42 доларів за барель, а нафта марки WTI вперше з 4 грудня перевищувала позначку в 41 долар за барель.

Ціни додали більше 50% в порівнянні з мінімальними значеннями цього року на очікуваннях зустрічі найбільших виробників сировини в Катарі з приводу заморозки обсягу видобутку 17 квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!