Ревізори виявили збитків в Адміністрації морпортів на 613 мільйонів

Неділя, 20 березня 2016, 16:51

Держфінінспекція в ході ревізії діяльності ДП "Адміністрація морських портів України" виявила фінансові порушення на суму 613 млн гривень.

Про це повідомила глава відомства Лідія Гаврилова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Підприємство на сьогоднішній день показує нормальні результати, воно прибуткове. Однак встановлено фінансових порушень на суму майже 613 мільйонів гривень і операції, які негативно вплинули на діяльність підприємства, на суму майже 2 мільярди гривень", - сказала Гаврилова.

Вона зазначила, що на дату завершення ревізії в АМПУ також не було врегульоване питання завершення днопоглиблювальних робіт з реконструкцією підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту Південний, на які були витрачені кошти на суму майже 870 млн гривень, так як підрядник - компанія "Мебіус Констракшн Юкрейн" - повідомив про неможливість продовження робіт.

Реклама:

"Моніторинг за двома процедурам закупівлі на 787 мільйонів гривень по послугах технічного обслуговування акваторії і підхідних каналів Бердянського, Маріупольського та інших морських портів України шляхом днопоглиблення очікуваною вартістю 780 мільйонів гривень і послуг про ремонту буксира на суму 7,1 мільйонів гривень виявив процедурні порушення на суму майже 15 мільйонів гривень", - сказала вона.

За словами глави відомства, це пов'язано з тим, що процедури закупівлі не були скасовані у зв'язку з відхиленням пропозицій учасників конкурсних торгів, які не відповідали вимогам конкурсної документації.

Нагадаємо, АМПУ за підсумками 2015 року збільшила доходи на 80% в порівнянні з 2014 роком - до 8,074 млрд гривень, прибуток адміністрації за рік склала 3,847 млрд. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: