"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогазвидобування" Ахметова хоче збільшити видобуток газу до 1,5 мільярда кубів

Середа, 2 березня 2016, 18:04

Компанія "Нафтогазвидобування", що входить до групи ДТЕК, в 2016 році планує збільшити видобуток газу до більш ніж 1,5 мільярда кубометрів порівняно з 1,3 мільярда кубометрів в 2015 році.

Про це повідомив генеральний директор "Нафтогазвидобування" Ігор Щуров під час виступу на 7-му Українському енергетичному форумі в Києві, передає прес-служба компанії.

"Раніше ми ставили перед собою мету в 2016 році вийти на показник 2 млрд куб. м. Але в 2015 році внаслідок несприятливих зовнішніх чинників нам довелося фактично заморозити реалізацію інвестпрограми. Ми вклали лише третину від запланованих коштів і були змушені знизили план з видобутку до 1,5 млрд", - зазначив Щуров.

За його словами, Україні доведеться додатково імпортувати газ.

Реклама:

"Обсяг податкових відрахувань Нафтогазвидобування в 2016 році також буде значно нижче запланованого", - пише прес-служба.

Напомним, "Нефтегаздобыча" была основана в 1999 году экс-депутатом от Партии Регионов Николаем Рудьковским в партнерстве с Петром Порошенко. В начале 2000 - 50%-ная доля Порошенко в проекте перешла Нестору Шуфричу.

В апреля 2013 года Донбасская топливно-энергетическая компания, которая входит в группу СКМ Рината Ахметова, увеличила долю в "Нефтегаздобыча" с 25% до 50%.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: