Кількість мультимільйонерів в світі скоротилася вперше за 10 років

Середа, 2 березня 2016, 12:44

За рік зі списку мультимільйонерів вибуло понад 5,5 тисячі осіб, а загальний статок їх скоротився на 1,5 трлн доларів - з 20,8 трлн дол до 19,3 трлн дол.

Про це випливає з результатів дослідження The Wealth Report компанії Knight Frank, пише РБК.

Як повідомляється, головними причинами скорочення числа мультимільйонерів і їх сукупного статку називають зниження більшості великих фондових індексів, погіршення ситуації на світовому ринку нерухомості, а також різке падіння цін на нафту та іншу сировину, що особливо позначилося на доходах багатіїв з Близького Сходу та Росії.

Найбільш помітно їх кількість скоротилася за 2015 рік у Латинській Америці: тут їх стало менше одразу на 9%.

Реклама:

У Росії і країнах СНД число власників статків більш ніж в 30 млн доларів скоротилося на 4%, аналогічний результат показали і країни Африки.

Загальна кількість мільярдерів у світі, як випливає з доповіді The Wealth Report, зменшилася на 3%, або 63 людини: було 1982 - стало 1919.

При цьому в Росії і країнах СНД мільярдерів стало менше на 4%, а в Латинській Америці - відразу на 10%.

Як повідомлялося, Білл Гейтс знову очолив рейтинг найбагатших людей світу Forbes.

Нагадаємо, донецький бізнесмен Рінат Ахметов опустився з 201 місця, яке він займав в минулому році на 771 - його статки зменшилися з 6,7 мільярда доларів до 2,3 мільярда доларів.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: