Австралія частково призупиняє санкції проти Ірану

Середа, 2 березня 2016, 09:04

Австралія оголосила про припинення дії ряду обмежувальних заходів проти Ірану, введених в автономному режимі через іранську ядерну програму.

Про це повідомляється в заяві, опублікованій на офіційному сайті міністерства закордонних справ і торгівлі, пише Прайм.

Згідно з повідомленням, уряд Австралії оголосив про введення режиму автономних санкцій в жовтні 2008 року у відповідь на іранські ракетні і ядерні програми.

За даними агентства Рейтер, позитивні зміни, перш за все, торкнуться бізнес.

Реклама:

Зокрема, підприємцям більше не доведеться отримувати дозвіл на проведення операцій, сума яких перевищує 14,4 тисячі доларів, за участю іранських компаній.

Тим не менш, деякі санкції все ще залишаються в силі, йдеться в заяві міністерства.

Йдеться про обмеження поставок "чутливих" товарів, ембарго на озброєння і балістичні ракети. Збережені санкції щодо деяких конкретних осіб і організацій.

Як повідомлялося, 16 січня 2016 року з Ірану зняли міжнародні санкції.

Скасування санкцій дозволяє Ірану негайно збільшити експорт нафти - це може чинити додатковий тиск на ринок, де в останні місяці склався надлишок пропозиції

Зняття санкцій також означає, що Іран отримає доступ до приблизно 50 мільярдів доларів, які були заморожені на його рахунках.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: