"Ощадбанк" планує закінчити 2016 рік з прибутком

Субота, 19 березня 2016, 17:21

За результатами січня та лютого державний банк "Ощадбанк України" показав прибуток у 78,5 млн грн.

Про це заявив в інтерв'ю DT.UA його голова Андрій Пишний.

"За результатами 2016 банк планує забезпечити прибуткову діяльність, якщо не буде нової значної девальвації та погіршення основних макроекономічних показників. Ми справді сподіваємося й працюємо на те, щоб нинішній рік відпрацювати з прибутком. За результатами січня та лютого банк показав прибуток 78,5 млн грн. На жаль, існує досить висока ймовірність реалізації негативних сценаріїв, які закладалися при згаданому вами стрес-тесті. У такому разі не можна виключати виникнення нової потреби в докапіталізації", - заявив Пишний.

За його словами, "Ощадбанк" останній раз платив державі дивіденди за результатами 2013 року.

Реклама:

"Тоді навіть був запланований до виплати колосальний бонус членам правління. Коли я прийшов сюди, то своїм рішенням заборонив виплату цього бонусу, хоча фінансові результати 2013-го передбачали таку можливість", - зазначив Пишний.

"Ощадбанк" допускає варіант проведення переговорів з власниками єврооблігацій в рамках реструктуризації зовнішнього боргу України, передбаченої планом співпраці України з МВФ, однак має намір вести їх на таких умовах, які забезпечили б у майбутньому повернення банку на ринок запозичень, заявив голова правління банку Пишний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!