Яценюк хоче швидкого плану фінансової стабілізації "Укрнафти"

Субота, 19 березня 2016, 11:47

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає за необхідне розробити план фінансової стабілізації ПАТ "Укрнафта"

Про це заявив прем'єр на засіданні уряду в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам потрібен план фінансової стабілізації "Укрнафти". Такий план повинен бути розроблений за погодженням з "Нафтогазом", ДФС, Мінекономторгівлі. Часу на це немає. Нам потрібно швидке і конкретне рішення, як стабілізувати компанію "Укрнафта", - заявив прем'єр.

Він також зазначив, що чекає відповідних пропозицій від глави компанії Марка Роллінса і керівника НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Реклама:

Як повідомлялося, глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс раніше заявив, що рекомендуватиме наглядовій раді компанії почати процедуру досудової санації для погашення заборгованості.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

Раніше Роллінс заявляв, що ПАТ "Укрнафта" розрахується з державним бюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: