Японія виділила 380 мільйонів на Бортницьку станцію

Субота, 19 березня 2016, 11:17

Уряд Японії виділив Мінрегіону 380 млн грн на розробку технічної документації та підготовку до реконструкції Бортницької станції аерації.

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив віце-прем'єр-міністр - голова Мінрегіону Геннадій Зубко, пише "УНІАН".

"Японська сторона вже профінансувала технічну проектну розробку і підготовку в розмірі 380 млн грн, і найголовніше - у нас є чітка маршрутна карта, по якій ми бачимо, яким чином, в які роки буде впроваджено цей проект", - сказав він.

За словами Зубка, в 2016 році з державного бюджету було направлено 63 млн грн на проведення підготовчих робіт.

Зараз очікується інформація від Міністерства екології України щодо підтвердження готовності екологічного фонду виділити на ці цілі додатково 47 млн грн.

Реклама:

Як повідомлялося, у середині 2015 року уряди України та Японії підписали договір про надання кредиту для реалізації проекту модернізації Бортницької станції аерації в рамках реалізації проекту "Реконструкція споруд очищення стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії з обробки та утилізації осадів Бортницької станції аерації".

Згідно з угодою, планується залучити кредит японського уряду, який надається в рамках проекту уряду Японії "Офіційна допомога розвитку" (ODA) на особливих умовах для економічного партнерства (розмір кредиту - до 108,193 млрд ієн, термін кредитування - 40 років, відтермінування платежу по кредиту та відсотках за користування -10 років, відсоток за користування кредитом - 0,1%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: