У "Нафтогазі" оцінили ризики санації

П'ятниця, 18 березня 2016, 20:23

У НАК "Нафтогаз" оцінили наслідки затвердження плану досудової санації.

Про це йдеться у документі, який є в розпорядженні ЕП.

Серед наслідків затвердження плану досудової санації судом є введення мораторію на задоволення вимог кредиторів, які виникли до затвердження санації, встановлюється заборона на порушення справи про банкрутство.

Крім того, у разі виникнення після затвердження досудової санації нової заборгованості, Нафтогаз повинен буде звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Реклама:

Крім того, забороняється стягнення грошових коштів, не нараховується пеня та не застосовується індекс інфляції на час мораторію.

Строк дії процедури санації "Нафтогаза" не зможе перевищувати 12 місяців.

У наданих документах зазначається, що формування питання порядку денного у такій редакції суперечить закону про банкрутство, оскільки законом встановлено, що однією із підстав для ініціювання процедури досудової санації є рішення власника боржника щодо надання згоди на проведення досудової санації.

Запропонований проект рішення Наглядової ради передбачає ухвалення рішення щодо "надання згоди на підготовку до введення процедури санації".

"Таким чином із запропонованого рішення не зрозуміло, чи буде таке рішення остаточним чи проміжним етапом для вирішення питання щодо запровадження досудової санації в розумінні Закону", - значиться у документі.

Нагадаємо, що 16 березня голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв доручив директору департаменту корпоративних прав переговори з головою правління "Укрнафти" Марком Роллінсом щодо початку процесу санації компанії.

Як повідомлялося, глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс раніше заявив, що рекомендуватиме наглядовій раді компанії почати процедуру досудової санації для погашення заборгованості.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

Раніше Роллінс заявляв, що ПАТ "Укрнафта" розрахується з державним бюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський, який зараз живе в Женеві, знову прибув до Києва.

Секретаріат Кабміну пояснював, що Яценюк і Коломойський зустрічалися з питання компанії "Укрнафта" 21 лютого.

натисніть для збільшення
натисніть для збільшення

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!