"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціна на нафту WTI вперше в цьому році піднялася вище 41 долара

П'ятниця, 18 березня 2016, 16:05

Світові ціни на нафту в п'ятницю продовжують активно зростати, нафта марки WTI вперше з 4 грудня 2015 року піднялася вище 41 долара за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 14:07 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 2,02% - до 42,38 долара за барель, ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 2,16%, до 41,07 долара за барель.

Ціни додали понад 50% в порівнянні з мінімальними значеннями цього року на очікуваннях зустрічі найбільших виробників сировини в Катарі в наступному місяці з приводу заморозки обсягу видобутку.

Реклама:

Глава Міненерго РФ Олександр Новак раніше повідомив, що зустріч відбудеться 17 квітня. Як очікується, в ній візьмуть участь 15 або більше країн - виробників нафти.

Однак аналітики попереджають, що зростання цін нестійке. "Ринок явно хоче піднятися вище (даної позначки - ред.), але інвестори проявляють обережність на даних рівнях", - сказав агентству Bloomberg стратег Saxo Bank Оле Хансен.

Як повідомлялося, 17 березня  вартість травневих ф'ючерсів на нафтову суміш марки Brent росла на 0,87% - до 40,62 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: