"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк на засіданні уряду заступився за голову "Укргазвидобування"

П'ятниця, 18 березня 2016, 15:48

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляє про чинення тиску на керівника компанії "Укргазвидобування" Олега Прохоренка.

Про це Яценюк сказав на засіданні уряду у п'ятницю.

"Керівник "Укргазвидобування" призначався за пропозицією керівника НАК "Нафтогаз України" при моїй безпосередній підтримці. Фактично, УГД було одне з перших, яке отримало якісного керівника", - заявив Яценюк.

"Тому ще раз підтверджую, що зараз іде боротьба за потоки, і іде боротьба проти тих керівників державних компаній, які борються за прозорість своїх компаній. Йому (Прохоренку - Ред.) нема що ховати, він готовий відкрити будь які дані", - сказав прем’єр.

Реклама:

До цього голова Державної фінансової інспекції Лідія Гаврилова повідомила, що голова правління "Укргазвидобування" Прохоренко, починаючи з 11 березня 2016 року, перешкоджає проведенню ревізії підприємства і припинило допуск інспекторів до її проведення.

За її словами, ревізія була розпочата 9 березня. "Такі дії з перешкоджання роботі державних фінансових інспекторів є незаконними", - сказала вона.

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявив, що проти нового менеджменту компанії вже більше півроку ведеться війна з боку корупціонерів.

До цього Прохоренко звинуватив народних депутатів від "Народного фронту" в "корупційному втручанні" у роботу держпідприємства.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: