Яценюк пригрозив голові "Турбоатому" звільненням

П'ятниця, 18 березня 2016, 15:21

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Фонду державного майна провести збори акціонерів заводу "Турбоатом" і розглянути питання про звільнення його керівника Віктора Суботіна у разі недопуску державних аудиторів на підприємство.

Про це він сказав на засіданні уряду в п'ятницю, передають "Українські новини".

"Якщо не буде виконано доручення Кабінету міністрів, якщо Державна аудиторська служба не буде допущена в найкоротший термін до проведення ревізії на "Турбоатомі", я звертаюся до Фонду державного майна: скликати збори акціонерів і звільнити керівника", - сказав він.

Раніше під час засідання уряду голова Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова заявила про те, що керівництво "Турбоатому" перешкоджало проведенню аудиту на підприємстві.

Реклама:

Зокрема, "Турбоатом" подав позов у Харківський окружний адміністративний суд, що визнав дії аудиторської служби безпідставними і призупинив проведення аудиту.

Як повідомлялося, 2015 рік найбільший виробник турбінного обладнання завод "Турбоатом" (Харків) закінчив із чистим прибутком 1,7 млрд гривень.

"Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового обладнання й іншого енергетичного обладнання.

75,22% акцій відкритого акціонерного товариства "Турбоатом" належить державі, компанія управляється Фондом державного майна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: