"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Одеська митниця знайшла порушень на 30 мільйонів - глава митниці

П'ятниця, 18 березня 2016, 14:29

Під час моніторингу митних оформлень Одеською митницею виявлено ухилення від сплати податків при оформленні підакцизних товарів на суму приблизно 30 млн грн. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівник Одеської митниці Юлія Марушеваська з посиланням на першого заступника Семена Кривоноса.

"Завдяки" старій програмі "Інспектор 2006" до бюджету не потрапили 30 млн грн. Система дозволила провести митне оформлен...

Опубликовано Юлей Марушевськой 18 марта 2016 г.

Як зазначається, йдеться про митне оформлення тютюнових виробів без ліцензії.

Реклама:

Кривонос пояснив, що після зміни податкового законодавства з 1 січня, від сплати акцизного податку звільняється імпорт тютюнової сировини лише при наявності відповідної ліцензії.

Але одна із компаній оформилася без ліцензії, використавши застаріле законодавство.

"Слід зазначити, що програма "Інспектор-2006" дозволила без проблем оформити преференцію зі сплати акцизного податку без надання необхідної ліцензії. Тобто система працює так, що абсолютно спокійно дозволяє нанести збитки бюджету держави в розмірі близько 30 млн грн", - зауважив Кривонос.

"Ми відправили ці факти в прокуратуру для з’ясування, чи була присутня недбалість в діях інспекторів митниці, чи був це корупційний інтерес, що призвело до втрат з бюджету країни", - додав перший заступник начальника Одеської митниці ДФС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!