"Укрнафта" знову може залишитися без спецдозволів через борги

П'ятниця, 18 березня 2016, 12:28

Державна служба геології та надр повідомила "Укрнафті" про можливість припинення 16 спеціальних дозволів на користування надрами через існуючу заборгованість рентної плати.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передають "Українські Новини".

"Держгеології  повідомила "Укрнафту" про можливе припинення дії 16 спеціальних дозволів на користування надрами на додаток до 3 нещодавно відкликаних. Йдеться про родовища як в східному, так і в західному нафтопромислових регіонах. Підставою їх відкликання називаються причини, переважно пов'язані зі сплатою рентного податку", - йдеться в повідомленні.

"Укрнафта" зазначає, що призупинення дії цих спецдозволів призведе до припинення видобутку тільки в поточному році близько 320 тис. тонн нафти і 210 млн куб. м природного газу в 2016 році.

Реклама:

"Такий крок Держгеології унеможливить сплату "Укрнафтою" прогнозованого рентного податку за розробку відповідних родовищ в розмірі близько 1 млрд гривень протягом наступних 12 місяців. Це становить значну частину річного видобутку "Укрнафти", а тому зробить негативний вплив на енергетичну безпеку держави і розвиток компанії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 10 лютого газопостачання в зазначених селах було припинено в зв'язку з призупиненням Державною службою геології і надр дії деяких спеціальних дозволів на користування надрами для "Укрнафти".

12 лютого Держслужба відклала термін призупинення дії ліцензії "Укрнафти" на два тижні, до 25 лютого, що дозволило "Укрнафті" відновити роботи і забезпечити поставки газу жителям сіл до завершення будівництва нового газопроводу.

Нагадаємо, раіше в інтерв'ю "ЕП" Марк Ролінс заявив, що якщо компанію позбавлять ліцензії на видобуток природних ресурсів вона збанкрутує.

Як відомо, у третьому кварталі 2015 року ПАО "Укрнафта" не в повному обсязі виконала свої податкові зобов’язання, недоплативши до бюджету 23,4 млн гривень.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: