"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь заборонила ввезення свинини з Кіровоградської області України

П'ятниця, 18 березня 2016, 11:29

з 18 березня Білорусія ввела заборону на ввезення свинини з Кіровоградської області України через африканську чуму свиней.

Про це йдеться на сайті департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду, повідомляє "БЕЛТА".

Департамент повідомляє, що за інформацією Россільгоспнагляду від 16 березня на території Кіровоградської області України зареєстровані випадки захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней.

Отже, з 18 березня вводяться тимчасові обмеження на ввезення до Білорусі з вказаної української області живих свиней, свинини, в тому числі м'яса диких кабанів, продуктів переробки, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів, що був у використанні обладнання для утримання, забою і розбирання свиней.

Реклама:

Обмеження також поширюються на ввезення кормових добавок для кішок і собак, а також готових кормів для домашніх вихованців, які не пройшли термічну обробку і виготовлених з сировини відповідного походження.

"Необхідно вжити додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, а також свинарських ферм і господарств усіх форм власності", - сказано в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!