"Укргазвидобування" планує наростити видобуток в Харківській області

Четвер, 17 березня 2016, 20:51

ПАТ "Укргазвидобування" планує нарощувати видобуток газу в Харківській області й інвестувати впродовж року 2,3 млрд гривень.

Про це заявив голова правління компанії Олег Прохоренко в четвер після підписання договору між ПАТ "Укргазвидобування" і Харківською обласною державною адміністрацією на 2016 рік, передає "Інтерфакс-Україна".

"На цей рік ми плануємо інвестувати в об'єкти області 2,3 млрд гривень. Це не лише буріння. Це підключення свердловин, будівництво установок з комплексної підготовки газу, трубопроводу тощо", - сказав Прохоренко.

Він зазначив, що нині компанія добуває в Харківській області 7,5 млрд кубометрів газу.

Реклама:

"Сьогодні для нас Харківська область дає 7,5 млрд кубометрів газу, нашого балансу, тобто більше половини усього видобутку", - сказав Прохоренко.

Він також наголосив, що не згоден з чинною нормою про зарахування 100% ренти до держбюджету, і виступає за передачу її частини безпосередньо місцевим бюджетам.

"Ми підтримуємо ідею, щоб частина ренти залишалася безпосередньо в місцевих громадах. Це правильно і для місцевих громад, і для нас. Тому що коли буде така ситуація керівники місцевих громад будуть зацікавлені в тому, щоб ми приходили, розвивали і вкладали гроші", - сказав  Прохоренко.

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявив, що проти нового менеджменту компанії вже більше півроку ведеться війна з боку корупціонерів.

До цього Прохоренко звинуватив народних депутатів від "Народного фронту" в "корупційному втручанні" у роботу держпідприємства.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!