Нафта марки WTI подорожчала до 40 доларів за барель

Четвер, 17 березня 2016, 20:11

Світові ціни на нафту активно зростають, нафта марки WTI вперше з 7 грудня 2015 року піднялася вище психологічної позначки в 40 доларів за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 18:24 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 2,70% - до 41,42 долара за барель.

Ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 4% - до 40 доларів за барель, при цьому раніше вона сягала позначки в 40,03 долара.

Реклама:

Як повідомлялося, Катар в середу назвав час і місце зустрічі країн-виробників нафти: 17 квітня в Досі. Експортери обговорять узгоджену відмову від нарощування видобутку заради відновлення цін. Росія заручилася обіцянкою Ірану взяти участь у цій зустрічі.

За словами міністра енергетики Катару Мохаммеда бен Салеха аль-Сада, цю ідею підтримали близько 15 країн, що входять і не входять в ОПЕК, на які припадає 73% світового видобутку нафти.

Аналітики Phillip Futures сумніваються, що країни зможуть домовитися про зниження видобутку.

"Скорочення видобутку на цьому етапі в перспективі може виявитися згубним. Необхідно позбутися найбільш дорогих видів видобутку, а передчасна підтримка цінами зведе нанівець всі досягнення двох останніх років", - йдеться в звіті Phillip Futures.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!