Роллінс думає про імпорт нафти для давальницької переробки на "Укртатнафті"

Четвер, 17 березня 2016, 18:33

Глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс хотів би відмовитися від існуючої системи продажу нафти через аукціони і перейти на давальницьку переробку на Кременчуцькому НПЗ (ПАТ "Уктатнафта").

Про це він заявив в ході прес-конференції 16 березня, передає OilNews.

За його словами, компанія зацікавлена в отриманні кінцевого продукту для своїх АЗС.

"Ми проводимо роботу по поверненню повного контролю над нашими АЗС і відмови від існуючої системи договорів комісії", - зазначив він.

Реклама:

Для збільшення переробки Роллінс вважає можливим імпорт нафти.

"Ми розглядаємо різні варіанти. Один з них - імпорт нафти для переробки. Можливо, ми докорінно змінимо систему і отримаємо можливість відправляти нашу сировину на експорт", - заявив Роллінс.

Відповідаючи на питання, чому він розглядає толінг тільки у співпраці з "Укртатнафтою", Роллінс заявив, що відкритий до пропозицій і готовий співпрацювати з тим, хто запропонує кращу ціну.

У той же час він нагадав, що в концепцію розвитку компанії, яку він недавно представив, входить проект інтеграції з "Укртатнафтою".

Нагадаємо, близько 500 АЗС "Укрнафти" працюють за договорами комісії. При цьому паливний напрямок демонструє негативні фінансові показники.

За даними народного депутата України Вікторії Войціцької, дана заборгованість виникла внаслідок виведення коштів з "Укрнафти" у вигляді відвантажень нафти без оплати та авансових проплат за нафтопродукти на адресу невідомих фірм.

Так, ТОВ "Котлас" повинна компанії близько 2,77 млрд грн, "Техтрейд Груп" - 1,01 млрд грн, ТОВ "Гарант-УТН" і ТОВ "ТД Прікарпаттянафтотрейд" - 1,328 млрд грн і 2,049 млрд грн відповідно, ТОВ " Галнафта "- 1,366 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Раніше Роллінс заявляв, що ПАТ "Укрнафта" розрахується з державним бюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!