"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Молдова може ввести мита на українську "молочку" - Україна обіцяє відповісти

Четвер, 17 березня 2016, 16:33

Упровадження мита на ввезення молочної продукції українського виробництва з боку Молдови потягне за собою звернення України зі скаргою до СОТ і застосування нашою країною аналогічних торгових бар'єрів, які можуть бути поширені не тільки на молочну, але й на інші види продукції.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко в ході зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації, передає УНІАН.

"Ми зі свого боку сторони за необхідності здійснимо усі дії, що стосується звернення до СОТ. Якщо така ситуація складеться, ми включимо ті заходи, які застосовувалися до Російської Федерації. Якщо Молдова вживатиме заходи, які виходять за рамки СОТ, нам доведеться вживати дзеркальні заходи і, можливо, не тільки по цих групах, оскільки подібні дії ми вважаємо ворожими", - сказав Павленко.

Він зазначив, що зараз питанням можливого упровадження мита на українські товари в Молдові займається Міністерство закордонних справ України, і перелічені заходи будуть застосовуватися лише у випадку, якщо МЗС не знайде спільної мови з компетентними відомствами Молдови щодо умов торгівлі.

Реклама:

Як повідомлялося, молдавські виробники молочної продукції стурбовані напливом української "молочки", і просять владу на законодавчому рівні захистити внутрішній ринок від імпорту з України, зокрема, встановити мита, щоб здешевити місцеву продукцію відносно української.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: