Нафта Brent підбирається до максимуму 2016 року

Четвер, 17 березня 2016, 16:06

Ціни на нафту наближаються до максимуму 2016 року після підтвердження майбутньої зустрічі виробників для переговорів про заморожування видобутку.

Про це пише Рейтер.

Ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,58 долара до 40,91 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,67 долара до 39,13 долара. У середу європейський еталон Brent подорожчав на 4,1%, а американський WTI - на 5,8%.

Катар в середу назвав час і місце зустрічі країн-виробників нафти: 17 квітня в Досі. Експортери обговорять узгоджену відмову від нарощування видобутку заради відновлення цін. Росія заручилася обіцянкою Ірану взяти участь у цій зустрічі.

Реклама:

За словами міністра енергетики Катару Мохаммеда бен Салеха аль-Сада, цю ідею підтримали близько 15 країн, що входять і не входять в ОПЕК, на які припадає 73% світового видобутку нафти.

Аналітики Phillip Futures сумніваються, що країни зможуть домовитися про зниження видобутку.

"Скорочення видобутку на цьому етапі в перспективі може виявитися згубним. Необхідно позбутися найбільш дорогих видів видобутку, а передчасна підтримка цінами зведе нанівець всі досягнення двох останніх років", - йдеться в звіті Phillip Futures.

Запаси нафти в США, за даними Управління енергетичної інформації, минулого тижня зросли на 1,3 мільйона барелів при прогнозі підвищення на 3,4 мільйона барелів.

"Несподівано слабке зростання запасів у США теж підтримало ціни", - йдеться в звіті банку ANZ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!