Україна повторно поскаржилась на РФ у СОТ через обмеження імпорту шпалер

Четвер, 17 березня 2016, 15:44

Українська делегація в СОТ вдруге порушила питання щодо запровадження Росією торговельного обмеження на імпорт шпалер походженням з України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

"9-10 березня 2016 року в рамках офіційного засідання Комітету СОТ з технічних бар'єрів у торгівлі, делегацією України вдруге було порушено питання щодо запровадженого Російською Федерацією торговельного обмеження на імпорт шпалер походженням з України", - зазначають в Мінекономрозвитку.

У своїй заяві представник делегації України звернув увагу членів СОТ на те, що захід запроваджено без надання підстав і відповідних свідоцтв про порушення законодавства РФ, без посилання на результати аналізів і випробувань, які б прозоро демонстрували невідповідність властивостей товару нормам технічних регламентів Росії.

Реклама:

При цьому, українські виробники надіслали до компетентного органу РФ (Росспоживнагляд) усі необхідні результати тестових випробувань, проведених в акредитованих РФ лабораторіях Росії та України.

У відповідь делегація РФ констатувала відсутність прогресу в двосторонніх консультаціях з цього приводу та зазначила, що РФ діє у відповідності з правилами СОТ, та, зі свого боку, здійснила всі необхідні заходи.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: